Η ιστοσελίδα hobbytech.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνουμε ακόμη καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Aν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, παρακαλώ πατήστε «Συμφωνώ».

Νέα

Posted by Nick 20/10/2017 0 Comment(s)

2ος Αγώνας Βορείου Ελλάδος - Κυριακή 22/04/2018

Δήλωση Συμμετοχής στο site της ΕΛΜΕ εδώ: http://www.el-me.gr/races/?id=192&obj=raceList

 

 

 


Race Report 3ος ΕΛΜΕ 24-09-2017

3ος Αγώνας Πανελληνίου πρωταθλήματος ΕΛΜΕ , Κυριακή 24-09-2017

 

FINAL A

 

Ένας κρίσιμος αγώνας για την πορεία του Πανελληνίου πρωταθλήματος αφού οι βαθμολογίες των οδηγών στις πρώτες θέσεις ήταν πολύ κοντά.

 

30 στο σύνολο οι οδηγοί με παρουσίες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Βόλο, Μυτιλήνη, Αίγιο, Κεφαλονιά, Σέρρες. Παρόντες όλοι οι top οδηγοί του 1/8 buggyoff-road της Ελλάδας.

 

Ο καιρός πολύ καλός, με ιδανικές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια και την πίστα σε πολύ καλή κατάσταση με πολύ κράτημα με αποτέλεσμα να κατέβουν οι χρόνοι.

 

Οι αφίξεις για προπόνηση ξεκίνησαν από Παρασκευή , το νίτρο να μυρίζει έντονα στις εγκαταστάσεις της πίστας Hobbytech και οι σκέψεις-προβληματισμοί για setup και στρατηγική να κυριαρχούν στα teams των οδηγών.

 

Το Σάββατο συνεχίζονται οι προπονήσεις με παρόντες όλους τους οδηγούς με κυρίως ελεύθερα χρονομετρημένα δεκαπεντάλεπτα για την αποφυγή συνωστισμού στην εξέδρα. Οι περισσότεροι οδηγοί δεν άφησαν δεκαπεντάλεπτο να πάει χαμένο μιας και ήταν η τελευταία τους ευκαιρία να προπονηθούν για τον κρίσιμο αγώνα της Κυριακής. Η προπόνηση συνεχίστηκε μέχρι αργά το απόγευμα.

 

Η πιο κρίσιμη μέρα έφτασε. Κυριακή πρωί και οι οδηγοί-μηχανικοί από νωρίς στην πίστα.

 

Η ενημέρωση οδηγών-μηχανικών γίνεται από τον αλυτάρχη και τα μοτέρ παίρνουν μπρος.

 

Πρώτη δοκιμασία για τους οδηγούς το χρονομετρημένο 10λεπτο με στόχο το καλύτερο τρίγυρο. 1ος κατατάσσεται ο Παπαρέγκας Τάσος 2ος ο Τερζής Παναγιώτης και 3ος Παπανικολάου Γιάννης.

 

Οι σειρές των προκριματικών προκύπτουν και η δράση τώρα ξεκινά με τις πρώτες εντάσεις να δημιουργούνται ως απόρροια του άγχους και του συναγωνισμού. Οι διαφορές επιλύονται και η διαδικασία προχωρά για τα 4 προκριματικά πεντάλεπτα της κάθε σειράς.

 

Poleposition για τον Παπαρέγκα Τάσο κάνοντας 2 πολύ καλά πεντάλεπτα που τον έφεραν στην κορυφή. 2ος στην κατάταξη των προκριματικών με ελάχιστη διαφορά ο Τερζής Παναγιώτης και 3ος ο Νικόλας Γρηγοριάδης .

Μετά τα προκριματικά ακολούθησαν οι 3 Τελικοί όπου στον Α’ τελικό θα κρινόταν ο νικητής του αγώνα.

 

Στον Γ΄ Τελικό πρώτος στην εκκίνηση πρώτος και στην λήξη ο Γιάννης Άρεφ (Mugen) που έδωσε μάχη να κρατήσει την πρωτιά αφού με τον Μαντά Παύλο (Mugen) και τον Μαραβελάκη Γιώργο (Kyosho) άλλαζαν την πρώτη θέση όπου στα μισά περίπου του τελικού ο Μαντάς εγκαταλείπει και ο Άρεφ συνεχίζει πρώτος μέχρι την λήξη. Προβλήματα αντιμετώπισε και ο Μαραβελάκης που τον κράτησαν πίσω και δεν κατάφερε να τερματίσει. 2η θέση τελικά στο βάθρο πήρε ο Παπαγεωργίου Δημήτρης (Kyosho) που παρέμεινε σταθερός ανεβαίνοντας γύρο το γύρο θέσεις. 3η θέση για τον Αλυσανδράτο Διονύση (Xray) .

 

Ο Β’ Τελικός ήταν τελικός των ανατροπών καθώς οι οδηγοί που πλασαρίστηκαν στις πρώτες θέσεις στην αρχή του Β’ Τελικού εγκατέλειψαν. Πιο συγκεκριμένα, ο Ζωής Μαργαρίτης (Mugen) στα μισά του Β’ και ο Κατσάνης Δημήτρης (Mugen) λίγο πριν το τέλος, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον σταθερό Σταθόπουλο Βασίλη (Kyosho) από την 3η θέση να τερματίσει τελικά 1ος του Β’ τελικού. 2ος Ζέρβας Γιώργος (Kyosho) και 3ος Κουντούρης Χριστόφορος (Mugen) που στο τέλος με τον Φώτογλου Γιάννη (Agama) έδωσαν μάχη για την τρίτη θέση μέχρι τον τελευταίο γύρο.

 

Στον Α’ τελικό την πρώτη θέση πήρε ο πρωταθλητής Ελλάδος Παπαρέγκας Τάσος (Xray) που παρέμεινε σταθερά στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος κάνοντας 66 γύρους. 2ος με διαφορά μόλις ένα γύρο από τον πρώτο ήρθε ο Αναπολιοτάκης Αλέξανδρος (Tekno) επίσης πολύ σταθερός και γρήγορος καθ’ολη την διάρκεια του τελικού. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Μακρόπουλος Θάνος (S-Workz) που μέχρι τα μισά ήταν 4ος με 3ο τον Παπανικόλάου Γιάννη(Kyosho) αλλά κάποιο πρόβλημα του τελευταίου τον κράτησαν πίσω και έδωσε την ευκαιρία στον Μακρόπουλο να ανέβει και να κρατηθεί στην 3η θέση με έναν γύρο διαφορά από τον δεύτερο. 4ος Περογιαννάκης Γιάννης (Mugen) , 5ος τερμάτισε ο Παπανικολάου Γιάννης , 6ος Σούρδος Μαργαρίτης (Radiosistemi) 7ος Παπαρέγκας Γιάννης(Xray) , 8ος τερμάτισε ο Ζαγορίσος Κώστας (Mugen), 9ος Γρηγοριάδης Νίκος(Agama), 10ος Τερζής Παναγιώτης (Mugen) που πέτυχε το bestlap ημέρας 38.058.

 

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους αγωνιζόμενους που συμμετείχαν και την Ελληνική Μοντελιστική Ένωση (ΕΛΜΕ) για την διεξαγωγή ενός ωραίου αγώνα.

 

Τα αποτελέσματα του αγώνα μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά εδώ: 

http://www.myrcm.ch/myrcm/report/en/35821/198733

 

Hobbytech Team

Ετικέτες: news

Leave a Comment

Loading...